Skip to main content

LUCA / DIGITALE PUBLICATIES / Jaaropdracht

Van alles studenten die credits hebben ingezet voor deze module verwachten we een online publicatie. Studenten uit de derde bachelor dienen daarnaast nog een gedrukte publicatie in. 

De thematiek van deze publicaties wordt bepaald door het artistiek werk en -onderzoek van de student/auteur. Studenten leveren deze publicaties in op 15 mei 2020 via dit formulier. De gedrukte publicatie wordt in twéévoud ingeleverd aan het secretariaat.

 

Bepalingen voor de online publicatie
 
 • Een online publicatie, geplaatst op github met alle gekoppelde files. De online publicatie bevat minstens een homepagina, tekstpagina's en pagina's met afbeeldingen.
 • Minimum aantal pagina’s: minimum 7 html pagina's.  
 • Informatie op de homepagina: (1 afbeelding) +  titel + naam een voornaam van de auteur
 • Informatie op een artikelpagina: titel + ondertitel + publicatiedatum, bevat minimum 1000 woorden - maximum 1250 woorden.
 • Informatie op de colofon pagina: bevat naam van de student, jaar van uitgave, QR code naar de online publicatie, opsomming van alle bronnen en aanduiding van copyrights.
  artboardsBovenstaande afbeelding toont de template in Adobe XD die studenten ter beschikking hebben om deze opdracht uit te voeren.
   

  Dit onderdeel van de opdracht wordt ondersteund gedurende de lab afspraken en met de handboeken ONTWERP EN PRODUCTIE VAN PUBLICATIES, ADOBE XD en het voorbeeld van een publicatie in Adobe XD. Studenten dienen - op eigen initiatief - docenten op de hoogte brengen van de vorderingen tijdens de labasfpraken en via het respectievelijke formulier.

   Bepalingen voor de gedrukte publicatie
    
   • Enkel voor studenten uit de derde bachelor - Een gedrukte publicatie van minstens 16 binnenpagina's, gelijmd of gebonden. De publicatie bevat minstens één tekstpagina en een aantal pagina's met beelden.
   • Afmetingen: 100mm op 147 mm
   • Minimum aantal bladzijdes: 16 (exclusief schutbladen) bevat minstens één geschreven artikel (max. 1200 woorden) en een colofon.
   • Samengevoegd; gelijmd of ingebonden
   • Papierkeuze: vrij
   • Informatie op de cover: (1 afbeelding) +  titel + naam een voornaam van de auteur
   • Informatie over het artikel: titel + ondertitel + publicatiedatum, bevat minimum 1000 woorden - maximum 1250 woorden.
   • Informatie over de colofon pagina: bevat naam van de student, jaar van uitgave, QR code naar de online publicatie, opsomming van alle bronnen en aanduiding van copyrights.

   Belangrijke bepaling door de CO~VID maatregel: Studenten die kunnen printen mogen nog steeds een gedrukte versie inleveren, een digitale pdf als alternatief op de gedrukte versie is eveneens toegestaan.   indesign template

   Bovenstaande afbeelding toont de template in Indesign die studenten ter beschikking hebben om deze opdracht uit te voeren. Onderaan deze pagina vind je de links met de temapltes en handboeken die je hier verder voor kunt gebruiken.
    

   Dit onderdeel van de opdracht wordt ondersteund gedurende de lab afspraken en met de handboeken ONTWERP EN PRODUCTIE VAN PUBLICATIESADOBE Indesign en de template voor Adobe Indesign. Studenten dienen - op eigen initiatief - docenten op de hoogte brengen van de vorderingen tijdens de labasfpraken en via het respectievelijke formulier.

   faq