Overslaan en naar de inhoud gaan
 

 

 

LUCA / Digitale PUBLICATIES / academische bacheloropleiding Beeldende Kunst - Gent

digitale beelden, - bewerking, archivering en presentatie - MOdule uit het opleidingsonderdeel Digitale Methodieken 

 

Ten gevolge van de Covid maatregelen worden de contactmomenten online georganiseerd, elke vrijdag van 10h-13h (voor studenten uit de 2de bachelor), elke vrijdag van 14h-17h (voor studenten uit de 3de bachelor). Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor de online lessen. Studenten kunnen zich aanmelden op het slackkanaal met hun luca adres.

Hieronder vind je een overzicht van de thema's uit het aangeboden lesmateriaal. Om toegang te krijgen tot dit lesmateriaal dien je over een account te beschikken. Nieuwe studenten dienen zich eerst te registrerenStudenten uit de 2de en 3de bachelor kunnen zich hier inloggen.

 

De opdracht voor dit jaar is ongewijzigd maar de deadline is vervroegd. Tegen 15 mei 2020 stuurt elke student zijn online portfolio door via mail en leveren studenten van de 3de bachelor hun gedrukte publicatie in bij de administratie. Belangrijke bepaling door de COVID maatregel: Studenten die kunnen printen mogen nog steeds een gedrukte versie inleveren, een digitale pdf als alternatief op de gedrukte versie is eveneens toegestaan.

 
 

 

Digitale
Beeldbestanden

Relevante software: Adobe Lightroom, Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe XD, Adobe Illustrator

Relevante thema's: Soorten beeldbestanden, installatie, update van software, toepassing van software, callibratie en andere instellingen rond van hardware, ...

Dit thema behandelt de voorbereiding van hard- en software en de keuze van de gepaste werkmethode.

Digitale
Beeldbewerking

Relevante software: Adobe Lightroom, Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects

Relevante thema's: Histogram, Kleurprofielen, Colorgrading, ...

Dit thema behandelt de digitale bewerking van een beeld en de realisatie in een opmaak, interface ontwerp of storyboard.

Digitale
Archivering

Relevante software: Adobe Bridge, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Adobe Media Encoder, ...

Relevante thema's: Soorten beeldbestanden (jpeg, pdf, raw bestanden), Metadata, Digitale auteursrechten, ...

Dit thema behandelt het beheren van bron- en  beeldbestanden en voorbereiding tot publicatie.

Digitale
Publicatie

Relevante software: Adobe Dreamweaver, Atom, Mobirise, Adobe XD, Adobe Indesign ...

Relevante thema's: HTML, CSS, Social Media & SEO,Metadata bij een publicatie, pdf voor print, interactieve pdf, ...

Dit thema behandelt produceren van een publicatie waarin kennis en toepassing van alle aspecten van het werkproces worden bewezen.

 

 


 

Slack is cloud-gebaseerde groupware dat als communicatiehulpmiddel ingezet wordt. Via chatgesprekken wordt de samenwerking in groepen en teams bevorderd.

Met Slack kunnen groepen en teams meedoen via een uitnodiging die door een beheerder wordt verstuurd. Aanvankelijk was Slack bedoeld voor communicatie binnen een organisatie, maar het groeide naar een platform voor gemeenschappen.

Wij gebruiken Slack voor individuele begeleiding en voor de online groepslessen op vrijdag. Studenten kunnen zich aanmelden op het slackkanaal met hun luca adres (voornaam.achternaam@student.luca-arts.be).
 

 

 

terug naar de start van deze pagina 
faq